Lyssna på klassisk musik och ta poäng!

En del besökare undrar vad vi gör här ute på landet långt ute i skogen nu när höstmörkret lägger sig. Jo svarar jag då tar vi till exempel 3 poäng i klassisk musik.

Under fyra onsdagskvällar tar jag mig i mörkret tre kilometer norrut till min granne Galleri Astley i Uttersberg och lyssnar på klassisk pianomusik. Mälardalens högskola ordnar seminarier med Staffan Sandström, som slutför sina amerikanska doktorandstudier i Västerås.

Tanken med kursen är att berika lyssnarupplevelsen. Precis vad jag behövde. Att få höra om verket och kompositören i sitt sammanhang, historiskt, kulturellt, personligt. Att få en pedagogisk analys av stycket och få lära mig vad en sonat består av och som avslutning få sitta och lyssna ... wow. Det var en upplevelse - kultur när det är som bäst.

Efteråt har jag skyndat mig hem och kollat vilka som gått vidare i Idol 2005. Det ena förtar inte det andra.


Kommentarer

  1. Hej Eva,
    visst är det poäng på all slags väl framförd musik. Vill varmt rekommendera en ny skiva med två klassiska musiker som valt en egen väg och gjort en vidunderlig cd. Den finns på www. musiken.nu. /johannes

    SvaraRadera

Skicka en kommentar