Aftonbladet igen - om pussar och kramar

Rabaldret om moderaternas Ulrica Schenström och TV4:s reporter Anders Pihlblad som "festade" och "hånglade" på "krogen" i Stockholm, väcker tankar. Det kanske var hur olämpligt som helst, vad vet jag, men jag vet att orden används i journalistiskt syfte. Hade texten varit "romantisk romans på restaurang" hade bilderna tolkats annorlunda.

Det här med samröre mellan politiker och journalister - jag är övertygad om att manliga journalister haft kontakter med manliga politiker (eller kvinnliga diton för den delen), till och med otillbörliga sådana, men utan att ha pussats.

När jag tittar på nyhetsprogrammen på teve och även ekot i radion, reagerar jag ofta på att inslagen är så tendensiösa. Det spelar ingen roll åt vilket håll. Men det kanske beror på att de varit ute och pussat politiker m fl, men utan att ha blivit sedda.


Andra bloggar om:

Kommentarer