Det enklaste är gott nog - vitkål och gurka

När jag vaktar på kolhydraterna letar jag recept, speciellt bra grönsaksrecept till alla proteiner. Ett litet tips hittade jag på nätet om vitkål. Det var så enkelt att jag nästan hoppade över det, men när jag gjorde det, blev det en favorit. Nämligen strimlad vitkål steks i smör och/eller olja med vitlök, ev dill eller persilja och en dutt grädde.

Nästa enkla recept stod Per Morberg för i programmet Vad blir det för mat? Han skalade en gurka, delade den i två bitar, gröp ur det mittersta, skar den i sneda bitar och smörstekte den med salt och peppar. (Till gurkan rullade jag rökta laxskivor med wasabikesella i.)
Ju enklare dess bättre! Nästa gång ska jag ta en bild på gurkan, för den var snygg att titta på också. Har du fler tips?
Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer