Förtjusning och slump

Jag är så förtjust i min vardagsservis, Midsommar från IKEA. Jag köpte mina första servisdelar på 1970-talet. Bytte till en annan på 1980-talet, men tog den tillbaka på 1990-talet. För ett tag sen köpte jag några tallrikar på Tradera och så hittade jag några kaffekoppar på en auktion.

För fjorton dar sen fyndade jag en kaffekanna, som jag aldrig hade sett över huvud taget. Döm om min förvåning, när en likadan kanna dök upp på auktion i Kolsva i söndags. Nu är jag lycklig ägare till två! Planerar att göra en särskild sida i nätbutiken med enbart porslin från IKEA, mest det tidiga från 1970- 80-talen. För nu kan jag kanske avvara en kanna. Det var Marguerite Walfridson som designade Midsommar.


Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

 1. Hej !
  Hittade din blog när jag letade efter Marguerite Walfridson på nätet. Så roligt att du uppskattar hennes servi "Midsommar" ! Jag är lycklig ägare till 8 kaffekoppar,gräddkanna och sockerskål samt kaffekanna, 1 assiett, 8 djupa tallrikar och 8 flata tallrikar.
  Jag samlar på allt möjligt som hon designat, bl a brickor, underlägg, planscher och böcker. Om du skulle få in något är jag jätteintresserad !
  Hälsningar Tarja T (tarja.thoren@telia.com)

  SvaraRadera
 2. Ja, Midsommar håller på att bli en klassiker. Det märks på Tradera. Jag håller ögonen öppna och så småningom ska jag som sagt göra en särskild avdelning i nätbutiken. Men jag är lite kluven för jag använder ju hennes porslin privat också. Vi hörs!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar