Bukowskis moderna + contemporary & design

Det är lika roligt varje gång den dimper ner i postlådan - väger flera kilo och luktar gott. Jag har samlat katalogerna i femton år. Det börjar bli trångt i hyllan. En del ligger i en stapel på golvet. Nu på senare år har jag börjat titta på konsten också, annars har jag kastat mig över design, glas och keramik.

Och varje gång slås jag av att det är samma varor och samma namn som bjuds ut. Det är Wiwen Nilsson silver; det är Hans J Wegner, Poul Kjaerholm, Arne Jacobsen, Poul Henningsen mfl. Bland svenskarna är det Bruno Mathsson, Jonas Bohlin och Mats Theselius. Och så Wilhelm Kåge, Stig Lindberg och Nils Landberg m fl och jugendföremål. Josef Frank och en del andra får en egen avdelning. Liksom mattor och textilier, som är min favoritavdelning numera. Och jag håller alltid utkik efter Eva Englunds glas. Den här gången finns en häftig lampa med av henne.


Även bland de mer enstaka namnen är det alltid samma namn som återkommer. Man märker också Källemos satsning på exklusiva möbler, möbler som konst, ofta i "Limited edition", just för att återkomma i denna katalog?

Med den här katalogen har man hela samlingen av mainstream-ikoner från 1900-talet. Det är snyggt och läckert och exklusivt och förutsägbart.

När det gäller konst tar tre svenska, kvinnliga konstnärer plats; med höga utropspriser dessutom, Cecilia Edefalk, Karin Mamma Andersson och Linn Fernström.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer