Kära programansvarig för Sommar i P1

När jag ligger i mörkret och lyssnar på min poddradio, som jag bl a laddat med de senaste dagarnas Sommar i P1, kan jag inte se programannonsen på den pyttelilla displayen. Så funderar jag om jag ska lyssna på Björn Ranelid eller Margot Wallström eller någon av de tre andra. När jag ska leta fram dem låter det så här i örat:

Signatursnutt Sommar, Sommar, Sommar - Det här är podversionen av Sommar i P1. Av upphovsrättsliga skäl är musiken förkortad. Men via webben går det att höra programmet i sin helhet under en månad efter att det sänts. Dags för Sommar i P1 med...

Det här kan varvas med:
Det här är bonusmaterial till Sommar i P1, exklusivt för podradion. --- Sedan följer ett samtal med någon av sommarpratarna. Efter ett tag förstår man vem det är…
Förra året skrev jag till Sommar i P1 redaktionen och frågade om de inte kunde vända på det och säga namnet på sommarvärden först, så man vet direkt vem det är.

Jag fick ett svar att det såg man ingen anledning att ändra på. När jag hör rösterna får jag en association till gamla Sovjet. Jag förundras över denna nit att tala om för mig att jag lyssnar på en poddversion - i min egen poddradio. Och jag är inte intresserad av webbreklam. Varje gång. Det sista blir ju helt överspelat när jag laddar ner tidigare års program.

Och jag kan gärna avvara det "exklusiva" bonusmaterialet. Varför just bara för poddradion. Varför inte sända det på webben?


Kommentarer