Att sluta "ånka" och ta rummet i besittning à la Alf Henrikson

I min föresats att "ånka" lite mindre, har jag samlat alla papper mm på mitt "kontor". Det ligger i ett av uthusen, så jag får gå över gårdsplanen för att komma dit. Jag har burit åtskilliga kassar med papper fram och tillbaka mellan husen. Det finns alltid anledning att städa bland papperen.

Sagt och gjort. I högarna hittade jag ett kort med en vers av Alf Henrikson:

"Nu har jag städat mitt skrivbord

och lagt papper i lådor och fack

och satt utkast och infall i pärmar

så nu är här så propert, ack,


nu är här så rent och prydligt

och allt har så snyggt stuvats ner

att redan idag är det tydligt

att jag aldrig hittar det mer."


Anacka 1980

Kortet är ett av flera vykort, som är utgivet av Alf Henrikson Sällskapet. Jag hittade dem på bokmässan för några år sedan.Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer