Duktiga Annika och Tommy var framme i helgen och i partiledardebatten också

Så här på måndagsmorgonen har jag lyckats preja in det sista i frysen från helgens bestyr. Aldrig har den varit så välfylld. I två månader ska vi inte behöva fundera på "Vad blir det för mat?". Nej nu ligger prydliga påsar med stekt strömming, köttfärsbiffar med olika fyllningar, ugnsstekt lax, kycklinglår i lime och vitlök och köttsoppa i burkar. Bara att ta fram och mikra.

Som om inte det var nog, löste vi problemet med alla löv, både på fram och baksidan av huset.
På uteplatsen använde jag en apparat jag köpte för flera år sen och blåste bort varenda löv. Möblerna får stå någon vecka till i fall det blir någon solig dag.
Och på gräsmatorna tog vi gräsklipparen och klippte och fick alla lövrester i uppsamlaren. Lätt som en plätt och en stor befrielse. Vi hade börjat känna oss riktigt inlövade.
Tittade på partiledardebattens sista timme. Hade inte tänkt titta först. Det brukar vara så förutsägbart. Men det blev ju en lugn och sansad tillställning. När jag tänker tillbaka på alla partiledardebatter jag sett, så var det nog första gången det var så självklart att det var flera kvinnor. Det blir bättre i alla sammanhang om det är blandat. I fredags däremot i fyran, Fredag hela veckan, var det riktigt grabbigt. Skämten och innehållet blev därefter.
Finanskrisen har inte hunnit fatt mig än, trots alla krigsrubriker, eller kanske just därför.
Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer