Radioirritation

Går omkring och är lite småirriterad nu på morgonen. Det är rörigt omkring mig; har inte städat på ett tag. Snön yr utanför fönstren. Uffe är ute på jobb och manuset är lämnat. Jag har lite abstinensbesvär. Ska jag starta ett nytt projekt efter IKEA? Jag låter irritationen gå ut över Sveriges radio.

Mats Svegfors och Cilla Benkö hade telefonväkteri härmodan och svarade lite blekt på frågor. Jag blir så betryckt när jag hör dom där tvärsäkra "ut med Annika Lantz-trams"-människorna. Om dom kunde nöja sig med att säga att de inte tycker om henne och låter bli att lyssna, men nej; hon har inget i P1 att göra. Jag blir illa berörd.

Men så blev jag irriterad på Annika också. Hon välfärdsfastar den här månaden och jag tyckte att hon blandade ihop saker, dels solidaritet mot familjer som alltid har det knapert och dels att det skulle vara bra att dra ner på konsumtionen, som om det i sig skulle vara något positivt?

Allt som produceras förväntas bli konsumerat. Ska vi konsumera mindre för att vi sen ska producera mindre och ännu fler bli arbetslösa? Handlar det inte om att konsumera vettigt; att styra produktion till vettiga saker, eller? Och vem avgör vad som är vettigt?

Ett stänk av irritation hamnade på Godmorgon världen också. Man tar alltid samma experter till hjälp. Alltid samhällsvetare, sällan ekonomer. I telefonväkteriet efterlyste man Ekonomiska klubben. Det gör jag också. Det var alltid intressant att höra deras resonemang; ofta gick det tvärs mot ens uppfattningar och åsikter. Och det är det som är bra.

Nordegren i P1 får sig en släng också, framför allt bisittarna. De är så förutsägbara. Annika har en fördel i Anders G Karlsson.

Nej slut på gnölet. Nu ska jag elda, bära in ved, skotta snö, städa och ....

Läs även andra bloggares åsikter om


Kommentarer