Inför jurygrupper till valet nästa år

Finalen på melodifestivalen blev riktigt rolig. Efter jurygruppernas val, var stämningen i botten. Vi satt ett stort gäng i åldern 9 till 70 år och var besvikna allihop. Så kom folkets röster och rättade till allt. Det var spännande och upplivande även om ingen hade Malena på första plats. Hon kom tvåa när vi räknade ihop våra poäng.

Redan före första deltävlingen skrev tidningarna att det här skulle Måns ta hem. Svenska dagbladet upprepade det inför finalen. Jag gillar Måns, men hans framförande var opersonligt och hans dansare kom direkt från porrklubben. Man behöver inte vara pryd för att se det. Det var mer som gammal, dålig bilreklam. Det såg inte Aftonbladet, men där beskrev man Malena i var och varannan mening som "operadivan" som inte gör något annat än "hånglar".

Vad har man jurygrupper till? Är inte folket tillräckligt musikaliskt bildat för att rösta fram "rätt" låt? Hur är det då inför valet nästa år? Borde vi inte införa jurygrupper då? Politiken är väl för viktig för att låta folket bestämma? Nej, fram för jurygrupper med politiska experter från norr till söder med journalister som talesmän och presentatörer. Jag ser fram emot valvakan 2010.

Kommentarer

  1. Nämen musik är väl ändå viktigare, eller...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar