Mötte våren i Malmö

I förrgår satt vi på en uteservering vid Möllevångstorget i Malmö och jag kände mig vintrig i min gamla skinnkappa. Det var länge sen jag var här. På två dagar fick jag nu en bild av stan. Jag fick ett positivt intryck av en storstad i litet format, lätt att hitta och massor med restauranger och speceriaffärer för alla nationaliteter. Vandrarhemmet låg bra till och det var lagom att promenera till förlaget, som var inhyst i Sockerbolagets gamla lokaler.

Min bok om IKEA börjar ta form bokstavligt talat. Formgivaren Mats hade tagit fram en skiss och vi kom en bra bit med bilderna. Och en riktigt bra redaktör är guld värd för det är jäkligt svårt men nödvändigt att stryka i sina texter.

Innan vi for hem, tog vi en tur till Form design center och såg en utställning av unga formgivare. Jag fastnade för en byrå, som på bilden bara visar överdelen för att visa lådorna mer tydligt.

Detta är verkligen igenkännandets glädje för en gammal antikhandlare. Och ett kul exempel på återanvändning. Byrån heter Decades av WIS design med Anna Irinarchos och Lisa Widén.
När vi kom hem till Tomasbo var all snö borta - äntligen.
Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

  1. Intressant med ditt bokprojekt. Lite kul att Ikea katalogen en av få trycksaker som tryckts fler upplagor än Bibeln. Du som är antikhandlare, vet inte om Ikea grejjer passar sortimentet. Finns en ny säljsajt där privatpersoner kan sälja sina begagnade Ikea möbler.

    SvaraRadera
  2. Hej och stort tack för tipset. Jag har väntat på nåt liknande även om Tradera och Blocket har mycket. Jag har ju ägnat de senaste åren åt Ikea och kan sortimentet rätt väl. Det vore kul om sortimentet från 50- 60- och 70-talen dök. På sajten GOT to Get kan man hitta något.

    Det är inressant att se vad som dyker upp och vilka möbler och föremål blir riktigt eftertraktade.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar