Vart tog Posten vägen?

En kund ringde mig häromdan, den 18 juni, och ville att ett postförskott skulle få ligga kvar på ICA, det gick ut den 22 juni, så skulle hon hämta ut det i nästa vecka. Javisst det var ok och jag ringde ICA, där paketet låg. Nej det kunde de inte besluta om så jag fick ringa Postens kundtjänst. Då gjorde jag det och fick veta at jag skulle fylla i en blankett, skriva under och lämna den till närmaste företagscenter. Vilken blankett och vilket företagscenter frågade jag. Jag mejlar det sa Postens kundtjänst och hörde aldrig av sig mer.

Efter mycket letande hittade jag själv en blankett som hette "Begäran om ändrat förfogande" och jag fann att mitt närmaste företagscenter ligger fyra mil hemmifrån. Jag ringde dit (samma dag den 18 juni) och undrade om det fanns något annat sätt att lösa detta på. Nej de måste ha min namnunderskrift. Ska jag fylla i denna blankett sa jag det tar en timme och sen åka åtta mil fram och tillbaka det tar mer änen timme. Går det inte på något smidigare sätt? Efter att vi lärt känna varandra riktigt bra, sa den trevliga personen på företagscentret att hon gick i god för mig och skulle ringa eller faxa att jag godkänt att paketet kunde få ligga kvar till den 3 juli. Jag kände mig så lättad och meddelade kunden att nu var det ordnat.

Den 24 juni fick jag paketet tillbaka; allt var förgäves. Ringde företagscentret, jo hon hade gjort som vi sa.... Så otroligt krångligt, så många instanser och allt förgäves.

Och förresten så har jag ett litet horn i sidan till Posten redan tidigare. Deras hemsida delar upp oss i företagare och privatpersoner vad man än ska göra - helt i onödan. De delar ut post! Nej här ute på landet har vi först en grön bil som kommer med reklam och liknande försändelser. Sen kommer Postens gula bil och lämnar brev och liknande försändelser. Och ska vi ha företagspaket kommer de en dag senare för det går ingen särskild företagstur. Det kommer med nästa dags postbil. Slut för idag om Posten. Vad är Posten egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer