Sen kväll i Färnas Orangeri

Vi sov länge i morse. För kvällen blev sen igår. Det började med en solig sommarkväll med promenad till det nyrenoverade lusthuset och som används som kapell vid Färna herrgård. En bit från lusthuset fick vi se en "ananasgrav", en originell historia där man förr hade odlat den exotiska frukten med hjälp av sinnrika rökgångar. Sedan blev det mat och vin vid citronträd och vinstock i det nya orangeriet till levande ljus som speglade sig i glastaket. Timmarna bara rann iväg. Tack Wenche och Gerald! Jag fick en våldsam inspiration och lust att göra något av vår gamla lagårdsruin av slaggsten, men förfallet har nog gått för långt. Jag vill sitta så som vi satt igår under ljumna sommarkvällar.
Färna kom mig att tänka på Grönsöö, som jag besökte i maj och hade tänkt blogga om. Jag får återkomma om det.

Läs även andra bloggares åsikter om