En orolig väntan på bokmässan

Mitt bildspel om IKEA:s formgivare och idéerna bakom är snart klart och det återstår bara en orolig väntan på bokmässan och att få se boken naturligtvis.

Under tiden har jag roat mig med en tävling på hemsidan om boken. Där gäller det till exempel att veta att Karin Mobring formgav bordet Karusell och Tomas Jelinek bordet Strajk osv. Nu är ju utstälningen på Liljevalchs slut. Men en bok består ju tröstar jag mig med. Mats Fredriksson, som formgivit min bok har gjort ett fantastiskt fint jobb tycker jag. Det kunde ha blivit katastrofalt plottrigt med alla femhundra bilder.
Stundtals tycker jag att jag inte kommer med något nytt. Däremellan slås jag av hur dåliga kunskaperna är om IKEA. Det är väldigt mycket tyckande och förutfattade meningar. Jag tänker ofta på Hans Roslings budskap att faktakunskaper ofta är en bristvara. Inga jämförelser i övrigt.
Mellan varven lyssnar jag på min Mp3-spelare och gläds åt att Annika Lanz är tillbaka i radion och inte minst åt hennes bisittare. Jag tar också långa promenader. Det är rätt skönt att se hösten färga naturen så sakteliga. Det är blött i markerna och det börjar lukta höst.
Igår kväll var jag på studiebesök tillsammans med mitt kvinnliga nätverk Drivknuten till en av Sveriges två återstående rosenodlingar, Åkervalls utanför Köping, 7000 kvm rosenknoppar och ett fång rosor med hem att njuta av. I väntan på bokmässan.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer