Sanningen om IKEA?

Hoppsan! En bok till om IKEA. Johan Stenebo, i mörka glasögon på omslaget, ger ut en bok som heter "Sanningen om IKEA". Och tidigare såg jag att Lennart Dahlgren ger ut "IKEA älskar Ryssland". Och jag vet inte hur länge jag väntat på att få se Staffan Bengtssons bok om "Formgivarna hos IKEA". Den har aviserats i över ett år på nätet och nu undrar jag när den kommer. Kanske utställningen på Liljevalchs kom emellan? Jag trodde att han skulle släppa den i samband med utställningen.

Det ska bli intressant att läsa böckerna. När jag började 2005 att skriva, fanns det nästan ingenting skrivet om sortimentet. Efter att ha intervjuat och pratat med så många på IKEA - även Ingvar Kamprad själv - och efter att ha ägnat så mycket tid åt detta företag, så tycker jag ändå att det är rätt pretentiöst att ge ut en bok med titeln Sanningen om IKEA. Det finns alltid flera olika sanningar. Och varför är det så intressant vem av sönerna som ska efterträda Ingvar Kamprad. Själv tror jag inte att han kan efterträdas. Man måste nog skapa ett nytt ledarskap, en ny konstellation. Men som sagt - jag kanske ska läsa den först.

I morgon får jag kolla blåkopian till min bok om IKEA och sen är det klart! Håller som bäst på med förberedelser för två seminarier på bokmässan i Göteborg. Vi ses söndagen den 27 september kl 15.30 i Göteborg! Och även på lördagen på Grafiska torget kl 14.30!

Dagens vers eller dagens sanning:
"Det finns sanning och lögn och en massa olika uppfattningar om vilket som är vilket."
Stig Johansson (1936-)

Läs även andra bloggares åsikter om


Kommentarer

  1. Skvaller nivån på den boken är pinsam. Varför ens läsa o gynna dyngspridare av denna typ

    SvaraRadera
  2. Nej det är klart. Det är ju tidningarna som blåser upp det också? Det finns ett sånt sug i pressen efter IKEA-skandaler.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar