Mot Stockholm - Wolfgang Gessl och Eva Hild

Nu måste jag ta mig till Stockholm igen. Inte bara för barnbarnens skull. Utan för två olika konstnärstemprament.

Wolfgang Gessl, guld- och silversmed, ställer ut hos Rumänska kulturinstitutet, Skeppsbron 20, tillsammans med Koki Constantinesco och Vlad Gherghiceanu. Utställningen heter På kroppen I rummet På bordet. Wolfgang Gessl kombinerar olika materal och har också gjort fantastiska smycken. Här ställer han till exempel ut dessa kannor i silver. Handtagen ger ett så häftigt tillägg till de enkla, geometriska formerna tycker jag. Utställningen pågår t o m 23 oktober.

Foton: Hans Bjurling
Den andra som jag inte vill missa är keramikern Eva Hild. När jag skrev min bok De formade 1900-talet tog jag med henne trots att hon hör hemma på 2000-talet. Hon debuterade just kring sekelskiftet. Men jag blev så betagen i hennes organiska former och virvlande vita skulpturer. Nu ställer hon ut på Galleri Inger Molin igen, 10 oktober - 4 november; State of Mind heter den och här visar hon bland annat sina svarta lika virvlande former.

Foto: Anna Sigge
När jag ändå åker till Stockholm ska jag nog kolla antikmässan i Kista också.
Det blir mycket kultur, men idag blir det bara natur, denna strålande höstdag.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

  1. Trevlig blogg har! aven din sida laddas snabbt! Jag onskar min hemsida laddats upp lika snabbt som din. lol

    SvaraRadera

Skicka en kommentar