SAAB plus SPYKER är sant

Vilken lättnad och vilken glädje! När till och med jag givit upp hoppet om en fortsättning för SAAB, kom det positiva beskedet. Det är positivt på så många sätt. För alla som arbetar på SAAB inklusive min kusin, för Trollhättan som stad, för alla underleverantörer etc etc.

Det är 46 år sen jag tog studenten och flyttade därifrån, men jag har mamma, pappa och syster och gamla vänner kvar och åker ofta dit. Känslan för trakten är förvånansvärt djup. En sak som har varit särskilt intressant att följa i alla intervjuer med anställda, fackliga företrädare, företagsledning, invånare, kommunalråd osv. är den konstruktiva tonen, samarbetsviljan, optimismen, självförtroendet, ordvalet. Man har varit kritisk mot regeringen men har inte ägnat sig åt pajkastning; man har inte letat efter syndabockar. Denna okuvliga, konstruktiva och optimistiska framtoning kommer att smitta av sig. Varumärket SAAB stärks av detta och det påminner mig lite om IKEA, som jag sysslat med de senaste åren. Detta olönsamma, hopplösa företag (SAAB) som nästan aldrig varit lönsamt och IKEA som det nu sprids allsköns sanningar om, har en hel del gemensamt. IKEA med sitt starka varumärke var från början utsatt för bojkotter och blockader och ingen anade hur det skulle sluta.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

  1. Man kan alltid hoppas att Saab blir den nya IKEA. Jag är just nu mest bara glad över att staten, GM och Spyker fick ihop ett avtal. Ett steg i taget...

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen! Och så skönt att detta steg togs...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar