Brunsås kan vara riktigt gott!

Jag har med rätt stor förtjusning tittat på Landet Brunsås på teve. Och visst har de haft många poänger och bra gästexperter. Till och med Erik Haag vann i längden och Henrik Schyffert var riktigt vass ibland. De målade med rätta ut svensk mat som fattig och smaklös genom åren, men jag tycker att de missade en sak. Visst var folk fattiga och åt sill för jämnan, MEN när det var fest och högtid tror jag att maten smakade mycket mer än vår mat idag. Och brödet man bakade och kakorna - även hos mindre bemedlade - tror jag var riktigt läckra. Till och med brunsåsen kunde nog vara riktigt god när man lagade den på riktiga råvaror och inte på påspulver. Dessutom tror jag att det finns olika förhållningssätt till mat även längre söder ut i Europa. Riktigt så matmysigt tror jag inte att det är överallt...

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer