Taste of Texas - reseintryck II - antikt

Mellan Houston och Austin i Texas ordnas två gånger om året en antikmarknad, huge är ordet, kring ett halvt dussin orter, Round top, Warrenton, Carmine m fl. Vi hade hört talas om denna för många år sedan genom Jeff som driver Lone Ranger Antiques i Florida, men som på somrarna bor i Sverige och handlar antikviteter, som han fraktar till USA, gör om och målar. Vi valde tidpunkten för vår resa till Houston lite efter den här antikmarknaden, för Jeff hade visat bilder med stora fält fyllda med allmogemöbler från när och fjärran,

Att leta efter Jeff var väl att leta efter en nål i en höstack? Vi var tidigt ute och hittade en parkering i Arbor, där vi visste att han skulle hålla till. Ett av de stora tälten vi spanade in var draperat i en stor svensk flagga. Och vem står där om inte Jeff?!
Jeff är "Swedish Mora Clock specialist" och förser klockorna med nya urverk så att de fungerar.
För övrigt var tältet fullt av gråmålade "gustavianska" möbler. En del äkta vara, men det mesta lite omgjort för att passa de amerikanska kunderna.

Bland alla grå möbler stod drickaflaskor och i sängen låg populära trasmattor.

Över huvud taget var innehållet i tälten på de olika antikmarknaderna inte så gammalt, men det var otroligt spännande att se allt som en spegel av en nybyggarkultur med rötter i hela världen. På en stor areal och i många småorter var tälten uppställda. Vi kunde ha stannat hela veckan ... men vi for vidare mot Austin.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer