Adrenalinet steg i Tomasbo i morse - Telia - och Idol

Nu har vit tagit steget in i framtiden! Ingen fast telefoni längre. Mobilt bredband både i Tomasbo och Prässebo osv. Men när vi skulle säga upp ADSL och ringde Telia steg adrenalinet. Som alltid var det femton minuters väntetid. Uffe var på hugget och klagade och undrade vem han kunde vända sig till. Vem är Telias marknadsansvarige? Nej, ring 90 100 blev svaret. Då blev jag påmind om när jag skulle överta mammas telefon i Prässebo och vi skrev på blanketter och Telia insisterade på att skicka till Prässebo där det inte finns någon brevlåda. Jag ville att de skulle skicka hem till mig i Tomasbo, men det gick inte. De föreslog att jag skulle åka till närmaste Teliabutik som de sa var Uddevalla för att få blanketten. Ska jag åka 40 mil från Skinnskatteberg? undrade jag - för att få ett papper? Till slut fick jag pappret hem till Tomasbo, men det var en kamp. Och några månader senare kom min granne i Prässebo och sa att han fått post från Telia till mig.....

Åh så skönt att slippa. Telia påminner mig om Posten. Men det räcker för idag. Nej förresten, adrenalinet steg lite när jag läste Harry Amster i Svenska Dagbladet. Om Idol. Att så prenentiöst och sensationslystet göra en höna av en fjäder. Jag undrar om han tittat på programmen från början. Poängen med Idol har varit att följa hur besk kritik givit upphov till en utveckling. Naturligtvis passar Idolvinnarna in i musikbranschen, men alla artister är ju inte stöpta i samma form för det. Och det är verkligen likriktning på bägge håll. En likriktad och schablonmässig kritik som Harry Amsters i Svenska Dagbladet.

Finns det kanske en kritikfobi i Sverige? Utom när det gäller att puckla på på det här schablonartade sättet. Om man ska kritisera programmet Idol och jurymedlemmarna ska man ta programmet på allvar. Och inte ge tillbaks på det sätt som man kritiserar.

Läs även andra bloggares åsikter om


Kommentarer