Åh, Annika, vad jag saknar Lantz i P1

Det har blivit så tråkigt på eftermiddagarna i P1. Visst uppskattar jag Nordegren, men han har mattats av betydligt och går lite på rutin. Ett riktigt bottennapp härodan när han refererade till Veckans brott i teve med den "exentriske" Leif G W Pehrsson, som tagit upp "konspirationsteorier" igen. Och så drog han dit Gert Fylking, som osammanhängande berättade vilken ömsom fin och ömsom sjuk människa Christer Pettersson var och som "erkände" mordet för att hans läkare ansåg att han kunde ha begått brottet. Gud bevare mig. Så dålig journalistik att inte kunna följa Leif G W Perssons hela resonemang om vilken sorts mördare det var, oavsett om det var någon med anknytning till polisen, Säpo, militären eller inte. Leif G W Persson är exentrisk på det sättet att han talar som en vanlig människa. Poliser i radio och teve brukar låta som sanna byråkrater; de talar ofta stolpigt, krångligt och opersonligt. Leif G W Persson har ett enkelt, träffsäkert, lite drastiskt språk. Men det hindrar ju inte att han har stor kunskap och kompetens. Och bisittaren till Nordegren knorrade över att man pratade om Palme i tid och otid. Hon ville hellre prata Big Brother!

De två andra dagarna i veckan har nu fått Epstein i P1. Vissa inslag är intressanta, till exempel det om gröt, men allt blir så präktigt och förutsägbart.

Jag saknar någon som skruvar till det lite, som vrider och vänder på saker och ting och upptäcker något som jag har missat; som får mig att se på saker och ting med nya ögon - jag saknar alltså Annika Lantz i P1 - mycket! Och snart kommer jag att sakna Uggla i P4 för det är bara ett par fredagar kvar. Han har ibland vinklat saker på nytt sätt. Och så har han humor. Jag saknar humor hos Nordegren och Epstein. Humorn kan vara så avslöjande och frå folk att tappa garden lite.

Det skulle behövas lite nytt blod i programmen. Varför inte ta in människor med lite olika bakgrund, åtminstone som bisittare. Nu är det nästan bara journalister.

Annika Lanz

Kommentarer