Ajour med vadå?

Den nya bloggen Ajour har varit jättehypad innan den startade. Jag letade länge innan jag hittade "Om Ajour" med små, små bokstäver. Så här stod det:

"Ajour är en nyhetssajt, en blogg och en plats där vi skapar berättelser och gör journalistik tillsammans."

Efter att ha surrat runt en bra stund, ville jag fråga:

En nyhetssajt eller bara refererade nyheter? Vilka vi? Berättelser om vadå? Hur gör man när man "gör journalistik"? Tillsammans med vem då?  - Och vad vill ni mig egentligen?

Detta skulle jag alltså ha velat fråga de åtta personerna på Ajour, men det fanns inte en ingång för några frågor eller synpunkter, bara för kommentarer till enskilda inlägg. Känner man inte personerna tidigare, är man helt ställd utanför. Ett så osocialt forum bland alla sociala medier!


Kommentarer

 1. Jag heter Jack, är en av de sju medgrundarna och vill gärna försöka svara på dina frågor! För det första är min egen definition av vad jag gör på Ajour att skriva och berätta, och då om mestadels det jag är intresserad av. Det kan vara internetfenomen och historier om saker som hänt på internet förr, men också aktualiteter och nyheter. Ungefär på samma sätt fungerar resten av skribenterna som ligger bakom sidan - vi skriver om det vi helst av allt vill skriva om, och om det händer något stort försöker vi täcka det på ett bra sätt också. Det är där du kommer in. För du kan i många lägen sitta bättre till, veta mer, och kunna mer om nyhetsskeenden än någon av oss. Eller så har du en egen upplevelse som berör en artikel hos oss. Då vill vi att du berättar för oss vad som händer, antingen i kommentarsfälten eller i en helt egen artikel du får skriva. Vi vill alltså samarbeta med de som vet bäst - alla, beroende på läget. Vi kommer utveckla det här samarbetet med läsaren mycket framöver, delvis genom kommentarsfälten. Det känns jättespännande! Vidare är det tråkigt att du inte känner att det finns någon ingång för dig - våra mailadresser finns i vissa fall framhävda, men annars förstår jag att det kan vara svårt. Jag försöker aktivt leta åsikter även på de delarna av nätet som inte har Twitter, ungefär som här, och jag hoppas jag på så vis ska kunna räta ut de flesta frågetecknena. Hoppas du är nöjd med mitt försök till svar, om du har fler funderingar: shoot!

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för att du tog dig tid att svara. Det uppskattar jag verkligen. Vi fungerar ju så olika på nätet. Jag brukar alltid vilja veta "vad är nu detta", "vem ligger bakom" osv. Nu ska jag följa med er på resan!

  SvaraRadera
 3. Hallå, trist att du uppfattar det så! Som Jack skriver finns våra mejladresser på varje sida och i min värld är kommentarsfält inte något fult eller att underskatta. Hoppas inte du känner så heller.
  Tack för din kommentar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar