lördag, april 21, 2012

Fredrik Lindström äger

Till skillnad från bloggaren Kulturkonsument 2012 tycker jag om långsamheten och själva atmosfären i Fredrik Lindströms Svenska dialektmysterier. Eller långsamhet förresten. För mig går programmen ovanligt snabbt och jag vill bara ha mer. 


När jag sett programmen slås jag av hur lite av Sverige vi egentligen får se i teve. I nästan alla program är det en rundgång av samma kändisar, mest från Stockholm, som uttalar sig, intervjuas, underhåller eller tävlar.


Jag håller med Maria Brander i Expressen
"i 'Dialektmysterier' är alla dialekter lika värda. Och framför allt: Alla människor är lika värda. Fredrik Lindströms program är ett av få där människan inte ska förbättras. Bantas ned, stajlas om eller fostras. I stället får hon vara precis som hon är ---"


Det fordras djupa kunskaper för att göra ett program som detta och det är så lyckosamt att den som har dessa kunskaper också är så skicklig på att leda programmet och med humor göra det till stor underhållning. 
Mer Fredrik Lindström tack!

Läs även andra bloggares åsikter om     och Intressant