Sherman Adams och jag i Bålsta

Så många minnen det dyker upp när jag röjer inför flytten! Alla privata foton har jag lagt i en stor låda. I höst ska jag ägna kvällarna åt att sortera, skanna och göra bildspel....

I en annan låda dök det upp bilder från olika jobb på 1960-/70-talet. Och några foton från Bålsta; som det här fotografiet som jag fick av den amerikanske desertören och författaren Sherman Adams.Sherman och jag satt en hel dag i vårt trånga personalrum och valde och sorterade bilder. Under tiden berättade han om sitt liv. Han hade just givit ut sin bok Mitt Amerika. Han berättade hur han åkt mellan olika sjukhus och flytt för att han inte kunde betala. Han berättade och pratade hela tiden och jag minns att han hann äta två stora grillade kycklingar också och jag var lite orolig att fotona skulle bli förstörda. Han gjorde stort intryck på mig och jag tror att utställningen blev riktigt bra.

Sherman Adams Mitt Amerika


Kulturchefsjobbet i Bålsta var nog det roligast jobb jag haft! Så många artister vi bjöd på kaffe i vårt fönsterlösa, trånga personalrum. Ingemar kopierade gästboken så jag har den någonstans. En konstrast till Sherman Adams var Helmer Bryds orkester som bänkade sig runt bordet i sina trenchcoatar och hattar...
Det är lätt att bli nostalgisk!