Hur lång tid tar det att bli bra?

När jag låg på sjukhuset för drygt ett halvår sedan, trodde jag att jag skulle vara återställd inom 8 veckor, men aj vad jag bedrog mig. Bäckenbotten läkte och jag går och står lika bra som förut, men axeln....
Vid första återbesöket sa läkaren "du får nog räkna med ett år", vid andra besöket sa han "du får nog räkna med tre år". Fram till jul hade jag som målsättning att kunna sträcka ut högerarmen för att kunna hänga upp röda kulor i julgranen. Men det gick inte, såvida jag inte hävde mig upp med kroppen. Det har jag vant mig vid och jag har blivit mer vänsterhänt än någonsin. Det går sakta och det gör ont och det är en balansgång mellan att träna och ta värktabletter. Finns det någon som har erfarenhet av en bruten/krossad axel och hur lång tid det tar att komma tillbaka? Tilläggas kan att jag tränar idogt varje dag och simmar minst en gång i veckan. En fin axelprotes har jag i alla fall: