Köp Evas böcker

2019  Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år
Stilhistoria är en särskilt spännande sorts historia. För det är kulturen som går till eftervärlden och som definierar sin tid. Inte krig och politik, även om vi får leva med följderna. Människorna finns inte kvar, men vi kan tyda spåren efter dem, ja till och med hålla i och uppleva dem med våra sinnen.
Vi kan se spår från tidigare stilar i allt vi använder varje dag, i kläder och mode, i bilar och mobiltelefoner, i möbler och serviser, i frisyrer och tatueringar och i språk och beteende.
Tidens stil skrivs av oss alla, inte bara av museiintendenter och experter. Att själv kunna tolka stilar och tecken hjälper oss att förstå oss själva och andra, nu och då.
Numera kan vi googla fram fakta och tyckande om nästan allt. Själv tillhör jag dem som gärna vill utforska de långa linjerna, men de går inte lika lätt att googla fram. Därför skrev jag den här boken.
It would be so nice if something made sense for a change
som Alice i Underlandet sade.
Välkomna ombord! Nu kör vi! En turboresa genom 3500 år.
Eva Atle Bjarnestam

Finns att köpa hos Drängahuset, BokbörsenAdlibris, Bokus m.fl.

2009  IKEA design och identitet
IKEA:s kataloger är som fotoalbum av det svenska hemmet. Det är retro, nostalgi, nutid och framtidsvision. Det är en personlig skildring av ansiktena och idéerna bakom Sveriges mest kända produkter. Allt generöst illustrerat med bilder från IKEA:s välfyllda arkiv. 
Finns att köpa hos DrängahusetBokbörsenBokus


2005  De formade 1900-talet : design a - ö
En bred översikt över dem som "skrev vår tids stil", ca 1500 namn, inom konsthantverk och konstindustri - glas, porslin, textil, möbler - men även inom mode, industridesign och grafisk design.
Finns att köpa hos Drängahuset, BokbörsenBokus